Sepa staadioni ühisrahastuskampaania jõudis võiduka lõpuni

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõestus: Sepa staadioni virtuaalsed ruutmeetrid on viimseni ära müüdud!
Tõestus: Sepa staadioni virtuaalsed ruutmeetrid on viimseni ära müüdud! Foto: jalgpallikeskus.ee / kuvatõmmis

Novembris käima lükatud ühisrahastuskampaania Sepa jalgpallikeskuse rajamiseks jõudis täna lõpule, kui osteti ära viimane 7208st müügis olnud virtuaalsest ruutmeetrist.

Eesti spordi ajaloo suurimat ühisrahastuskampaaniat toetas 2995 eraisikut ja 114 ettevõtet. Kampaania võimsale lõpuspurdile andis 10 000 euroga hoogu juurde ka Tartu linn.

MTÜ Jalgpallikool Tammeka alustas Eestis ainulaadse ühisrahastuskampaaniaga 2. novembril ning tänu annetajatele koguti 150 000 eurot Tartu staadionipõua leevendamiseks ning Sepa staadioni renoveerimiseks. Projekti kogumaksmuseks kujuneb 450 000 eurot, ülejäänud eelarve saadakse kokku Tammeka võetava pangalaenu (200 000  eurot) ja Eesti Jalgpalli Liidu (100 000 eurot) toetuse abil.

Staadionile tuleb Tartu esimene altküttega kunstmuruväljak, mis võimaldab jalgpalluritel aastaringselt läbi viia kvaliteetseid treeninguid. Lisaks Tammekale saavad staadionile treeningaegu broneerida ka teised piirkonna vutiklubid.

Kampaania üks eestvedajatest, JK Tammeka tegevjuht Kalle Paas tõdes, et tunne on hetkel fantastiline. «See tempo, kuidas ruutmeetrid lõpus lõpus omanikud leidsid, see oli ikka ootamatult kiire,» oli Paas jõulise lõpuspurdi üle samas ka pisut üllatunud.

Paas lisas, et laiemalt on ta väga uhke selle üle, et nii paljud inimesed on nende 71 kampaaniapäeva jooksul toetanud, head nõu andnud ja kaasa tegutsenud. «See, et 7208 ruutmeetrit on leidnud endale omanikui, on hästi suur ja oluline asi ka kogukondliku spordiklubi mõtlemise osas - ühiselt on võimalik midagi teha! Lisaks oleme näinud, et ka konkurendid ja rivaalid on meid toetanud, sest tegemist on ideega, mis maailma paremaks muudab,» märkis Paas rahulolevalt.

Viimase ruutmeetri valmivast väljakust soetas täna kell 15.56 disainistuudio Neway, kus töötati välja jalgpallikeskus.ee veebiplatvorm.

«Sellised projektid, mis muudavad meid ümbritseva elukeskkonna paremaks ja tervemaks ning loovad uusi võimalusi, inspireerivad nii mind kui tervet Neway meeskonda ja selle projekti juures veel vähemalt 3108 inimest,» sõnas disainistuudio juht Jaan Naaber.

Kopp lüüakse Sepa staadionil maasse aprillis, kuid juba eeloleval pühapäeval ehk 17. jaanuaril toimub raekoja platsi kiigemetsas talvine tänuüritus, kus tõmmatakse pannkooke süües ja kuuma teed juues ühisrahastuskampaaniale joon alla. Kõigi annetanute vahel loositakse välja ka erinevaid auhindu.

Kampaania suur kulminatsioon saabub aga 10. juulil, kui toimub jalgpalli EM-finaali ühisvaatamine vastvalminud Sepa jalgpallikeskuses. Sinna on kutsutud kõik sümboolse ruutmeetri omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles