Naistekliinik saab kaks uut digitaalset beebikaalu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar soovib juba olemasolevalt kaalult teada saada, kui raske tema tütar Reti olla võiks. Ämmaemand Anne Ilves loeb grammitäpsusega kaalult tulemust.
Lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar soovib juba olemasolevalt kaalult teada saada, kui raske tema tütar Reti olla võiks. Ämmaemand Anne Ilves loeb grammitäpsusega kaalult tulemust. Foto: Jaanika Niinepuu

Heategevuslikul teel saadud kaalude pidulik üle andmine Tartu ülikooli kliinikumile pidi aset leidma täna, kuid saadetist avades selgus, et tegu on hoopis muuga. Ilmselt oli meditsiinitarvetega varustavas ettevõttes juhtunud väike eksitus. Naistekliinik loodab kaalud siiski peagi kätte saada.

Ämmaemanda ja imetamisnõustaja Anne Ilvese sõnul oli digitaalseid beebikaale väga vaja. „Üks kaal näiteks, millega tööd läbi pidime viima, mõõtis kilose täpsusega, sellest on beebieas vähe kasu,“ ütles ta. Tal on hea meel, et kaalud jõudsid perekeskusesse nii kiiresti. Kui varasemalt pidi erinevatest ruumidest kaale laenama või lapsi käima teises ruumis kaalumas, siis nüüd saab iga kaalu vajav ruum oma.

Kaalude jaoks koguti raha Tartu tervishoiukõrgkooli heategevuslikul jõululaadal, kus annetustesse andsid panuse lisaks ostjatele ka müüjad. Iga müüja panustas fondi 1 euro müügilaua rendist ja 10% oma müügitulust. Ostjad said lisaks müügitulu suurendamisele panna raha ka otse annetuskasti.

9. detsembril peetud laada müügitulu ja müügilaua rendiga kogunes Lastefondile kaalude ostuks 340,7 eurot. Otse Lastefondile annetasid laadalised aga veel 157,6 eurot. Nii saadigi kokku 498,3 eurot. Ka eelmisel aastal tegid tervishoiukõrgkooli tudengid koostööd kliinikumiga, siis anti laadalt kogutud tulu asenduskodu laste terapeutilise toe pakkumise rahastamiseks.

Digitaalne imikukaal, mida vajab naistekliiniku perekeskuse imetamise nõustamise kabinet, maksab 300-400 eurot. Kuna naistekliinikul on neid tarvis vähemalt kaht, otsustas Lastefondi hea partner, meditsiinitehnikat ja -tooteid müüv ettevõte Medical24 OÜ 498,30 euro eest müüa fondile kaks kaalu ehk ühe kaalu annetusena anda. Kaalud võimaldavad nii grammi täpsusega kontrollida vastsündinute kaalu kasvu kui teostada proovitoitmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles