Jõgeval peetakse Paul Kerese mälestuseks välkmale turniiri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male.
Male. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahvusvaheline maleföderatsioon (FIDE) nimetas 2016. aasta Paul Kerese aastaks. Seoses Paul Kerese 100. sünniaastapäevaga peetakse 7. jaanuaril Jõgeval külmalinna välkmale turniiri.

Külmalinna välkmaleturniiri avavad kell 14 sõpruskohtumisega Jõgeva linna välimale platsil Jõgeva vallavolikogu esimees Tiit Lääne ja Jõgeva linnapea Aare Olgo, teatas linnavalitsus.

Pärast valla ja linna kohtumist malelaual jätkub Kerese sünniaastapäeva tähistav välkmaleturniir juba soojemates tingimustes kultuurikeskuse kohvikulaudade taga. Kõik malesõbrad on oodatud mängima ja huvilised kaasa elama. Parimatele maletajatele on valla ja linna poolt välja pandud auhinnad.

Jõgeva välkmaleturniir on killuke ülemaailmsest ettevõtmisest "Maleta naabriga!". Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Spordimuuseumi üleskutsel saab naabriga maletatud hetke jäädvustada ERMi Pildiaita. Kus iganes Eesti malesõbrad ka ei viibi, võiksid nad oma mängust teha foto ja sisestada selle Eesti Rahva Muuseumi pildiaita. Fotosid oodatakse 20. augustini ja parimatele on ette nähtud auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles