Pakane tõi bussidesse rohkem jäneseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliinibuss.
Tartu linnaliinibuss. Foto: Margus Ansu

Tartu piletikontrollid on viimastel päevadel kuulnud bussis piletita sõitjailt põhjendust, et väljas oli väga külm või et külmaga ei läinud auto käima.

Selle aasta kahe esimese tööpäeva külmad ilmad tõid Tartu liinibussidesse rohkelt piletita sõitjaid. Esmaspäeval koostasid menetlusteenistuse menetlejad materjalid 30 piletita sõitja kohta, teisipäeval 38 piletita sõitja kohta, ütles Tartu menetlusteenistuse juhtivmenetleja Astrid Hansen.

Ta ütles, et tegu polnud mingi kampaaniaga, väljas oli kaks kontrollibussi ja piletita sõitjate arv pole ka midagi erakordset, siiski pisut enam tavapärasest. Tavaliselt koguneb päevas 20–30 jänest.

«Küsisin ka, milles põhjus, paljud inimesed vabandasid sellega, et oli külm ilm, väljas oli külm olla või ei läinud auto käima, kuid piletit ei olnud,» ütles Hansen. «Seletustest ei nähtu, et piletisüsteemis toimunud muudatus oleks põhjus piletita sõitmiseks. Inimestel on uued kaardid ostetud ja neid aktiivselt kasutatakse, mõni on küll kirjutanud seletusse, et pole jõudnud uut kaarti veel osta, aga juhi käest saab piletit ikka osta.»

Septembris Tartus käivitunud uue bussipiletisüsteemiga seoses saab 1. jaanuarist 31. märtsini küll varem soetatud paberpileteid ja ID-pileteid kasutada, kuid mitte enam juurde osta. 1. aprillist jääb kasutusele vaid uus, elektrooniline süsteem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles