Tartu lennujaam on tänavu teenindanud 20 000 reisijat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam õnnitles tänavust 20 000. reisijat, kelleks oli Marienhami sõitnud rootslanna. Pildil tervitab reisijat Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross.
Tartu lennujaam õnnitles tänavust 20 000. reisijat, kelleks oli Marienhami sõitnud rootslanna. Pildil tervitab reisijat Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross. Foto: Erakogu

Kui Euroopa suurimat, Londoni Heathrow' lennujaama, läbib päevas umbes 200 000 reisijat, siis Tartu lennujaam jõudis jõulude eel 20 000. reisijani jooksva aasta arvestuses. Ometi tasub selle numbri üle rõõmu tunda, sest Finnair on vedanud tänavu sama palju reisijaid kui mõne aasta eest Air Baltic ja Estonian Air kokku ja tartlased on hakanud lendamisvõimalust agaramalt kasutama.

Veidi enne jõule, 18. detsembril, astus Tartu lennujaama reisijaterminali tänavune 20 000. reisija, kelleks osutus Tartust Marienhami suunduv rootslanna. Numbri on toonud Finnairi Helsingi-Tartu lennuliin. Nii oli ka Tartu lennujaama meeskonnal põhjust päev magusaks teha ning reisijatele torti pakkuda.

Arvestades operaatorite vahetust, paari aasta tagust liinide sulgemist ja sellega seonduvat ebakindlust oli 20 000 reisija teenindamine meeldivaks üllatuseks nii lennufirmale kui ka lennujaama töötajatele, leidis Tartu maine- ja turismiteenistuse juhataja Karmen Viikmaa. See on tema sõnul number, mille suutsid paari aasta eest täita Air Baltic ja Estonian Air kokku ning loodetavasti leiavad reisijad tulevikus üha enam reisi alustamiseks ja lõpetamiseks tee Tartu lennujaama.

Viikmaa lisas, et Tartu linna ja Lõuna-Eesti piirkonna jaoks on väga oluline, et kodanikud oleksid teadlikud võimalusest lennata ning pikas perspektiivis on lennujaama olemasolu ja võimalused linna arengule ja majandusele äärmiselt tähtsad.

20 000. reisija sai kingituseks Finnairi reklaammõmmiku, nahkehismärkmiku ja Tartu lennujaama logodega kohvikruusi.

Võimalust Tartust Helsingi kaudu maailma lennata hindavad kõrgelt juba üsna paljud Lõuna-Eesti elanikud. Sügise vältel on tulnud ette sedagi, et Finnairi 68-kohaline ATR'i lennuk on lõpuni välja müüdud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles