Geograafiatudengid kogusid verd

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LOTE-teaduskonna üliõpilane Leemet Samel andis verd juba kümnendat korda. Info tänase vereloovutamise kohta leidis ta Facebookist.
LOTE-teaduskonna üliõpilane Leemet Samel andis verd juba kümnendat korda. Info tänase vereloovutamise kohta leidis ta Facebookist. Foto: Kristjan Teedema

Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna (LOTE) geograafia tudengid korraldasid esimest üle teaduskonnalist vereloovutamist oma õppehoones. Täna lõunapaiku, kell 12-14, said kõik vabatahtlikud Vanemuise 46 majas verd loovutada. Eelkõige oli vereloovutamise võimalus suunatus sama teaduskonna üliõpilastele.

Ühe korraldajatest Kristin Kesküla sõnul tahtsid nad pühade eel lihtsalt midagi head teha. „Tänane vereloovutamine LOTE-teaduskonnas võiks olla ka kena traditsiooni algus ja samuti võiks see ärgitada teisi teaduskondasid sama tegema,“ lisas ta. Kuna vereloovutamiseks on aega vaid kaks tundi, siis on Kesküla sõnul ühtlasi ka väljakutse, kui palju verd suudetakse selle aja jooksul koguda.

Täna külastas LOTE- teaduskonna maja 28 doonorit, kellest 18 said verd loovutada ja kellest omakorda 4 tegid seda esimest korda. Tartu Ülikoolikliinikuni verekeskuse klienditeenindaja Sille Vaabeli sõnul oli tegemist igati kena ettevõtmisega.

Tänase verekogumise jaoks, millele nimeks pandud „LOTEkas on elupäästja!“, sai tehtud Facebook-i üritus ja ankeet doodle-keskkonnas, kus doonorid said teada anda ka sobivaima aja, millal tulla. Internetikeskkonnas registreerimine siiski kellelegi kohustuslik polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles