Õllevaatidega blokeeritud väljapääsud tõid baaridele rohkesti trahve

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui peaks juhtuma õnnetus, tuleb evakuatsiooniukseni pääsemiseks turnida üle õllevaatide.
Kui peaks juhtuma õnnetus, tuleb evakuatsiooniukseni pääsemiseks turnida üle õllevaatide. Foto: Päästeamet

Novembri lõpus tegid Lõuna päästekeskuse inspektorid kontrollkäigu 28 Tartu klubisse, pubisse ja baari. Ennekõike kontrolliti, kas külastajate ohutuse tagamiseks on evakuatsiooniteed vabad ning kustutid töökorras. Leiti 21 tuleohutusnõuete rikkumist, mille eest määratud karistused ulatusid 800 euroni.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse inspektorid kontrollisid Tartus 28 klubi, pubi ja baari. 15 asutuses oli kõik korras, kuid ülejäänuis leiti tuleohutusnõuete rikkumisi. Üheksas kohas oli takistatud evakuatsiooniteedest läbipääs ning kolmes kohas oli evakuatsioonipääs lukus, mis tähendab, et õnnetuse korral oleks inimeste väljapääs hoonest raskendatud.

«Tuleohutusnõuete täitmine, mille hulgas on ka evakuatsiooniteede vaba läbipääsu tagamine, on ettevõtjate igapäevane kohustus.  Tuleohutusnõudeid tuleb enda ja kaaselanike ohutuse tagamiseks täita kogu aeg, mitte oodata inspektorite sekkumist ja sellega kaasnevaid karistusi,» ütles Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Viljar Schmidt.

Esmakordse seaduserikkumise korral, mida oli võimalik kohe heastada, piirdusid inspektorid selleks suulise korralduse andmisega. Raskemate ja korduvate eksimuste korral alustati väärteomenetlust, mis tähendas süüdlastele rahalisi karistusi. Reidi tulemusel määratud trahvid ulatusid 60 eurost 800 euroni. Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad reidide korraldamist meelelahutusasutustesse, et tuleohutusnõuded oleksid täidetud ja külastajate ohutus tagatud.

Ülevaade Tartu meelelehutusasutustes leitud nõueterikkumistest

Riia tänaval asuvas pubis Big Ben olid evakuatsioonitrepikoja ja korruste vahelised uksed fikseeritud avatud asendisse, evakuatsioonitrepikotta ladustatud õllekaste ja kiletatud kastides muid põlevmaterjale. Kuivõrd asutusest leiti samasuguseid eksimusi juba mitmendat korda, siis määrati vastutavale isikule väärteomenetluse raames maksimaalne karistus, 800 eurot trahvi.

Lossi tänaval asuvas Püssirohukeldris leiti evakuatsiooniteedel põlevmaterjali. Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Küütri tänaval asuvas Hot Potis oli evakuatsioonitrepikotta ladustatud mööblit ning uksed korruste ja evakuatsioonitrepikoja vahel fikseeritud avatud asendisse. Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Küütri tänaval asuvas rockibaaris Underground polnud üht varuväljapääsu ust võimalik seestpoolt võtmeta avada ning ukse ette oli ladustatud õllekaste, balloone ja õlleankruid. Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Pepleri tänaval asuvas Kotka Keldris oli hoone teine evakuatsioonitee saali poolt tähistamata ning seda oli kitsendatud õllekastide ja sügavkülmikuga, mille vahele jäi käiguteed kõigest 42,5 cm. Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Raatuse tänaval asuvas ööklubis Club Illusioon oli üks saali väljapääsudest seestpoolt lukustatud. Vaheruumi oli pandud suurtes kogustes õlleankruid ja -kaste, millega üks väljapääsu uksepool oli täiesti suletud ja evakuatsioonitee märkimisväärselt kitsendatud. Veel leiti, et automaatse tulekahjusignalisatsiooni puldist oli isoleeritud kolm ala, kuid vastavaid sissekandeid ATS-hoolduspäevikus polnud. Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Ülikooli tänaval asuvas klubis Vabank olid tuletõkkeuksed sulguritest lahti võetud või erinevate vahendite abil fikseeritud avatud asendis. Tagumisse evakuatsioonitrepikotta oli ladustatud bändimeeste pillikaste ja muid esemeid pappkastides.  Väärteomenetluse raames määrati trahv.

Narva maanteel asuvas ööklubis Atlantis olid tulekustutid kontrollimata. Inspektorid määrasid trahvi.

Turu tänaval asuvas ööklubis Cleo olid väljapääsutähised väikesed ja valgustamata ning arusaamatult tähistatud. Trepikoja  esimese korruse uksel puudusid tuletõkkeukse tunnused, kuigi seal pidi olema tuletõkkeuks. Haldusmenetluse raames nõutakse ettevõtjalt ehituslike puuduste kõrvaldamist.

Kaunase puiesteel asuvas klubis Club Gosty oli hoone sees trepikojas esimesel korrusel evakuatsioonipääsu ukse kohalt puudu tähis. Teise korruse tuletõkkeuksel polnud sulgemisseadet, mis tagaks ukse sulguvuse. Haldusmenetluse raames nõutakse ettevõtjalt ehituslike puuduste kõrvaldamist.

Rüütli tänaval asuvas baaris Trepp kitsendasid teist evakuatsioonipääsu toiduainete kastid. Puuduse kõrvaldamiseks kohe anti suuline korraldus.

Küüni tänaval asuvas baaris Pahad Poisid kitsendasid evakuatsioonipääsu õllevaadid. Puuduse kõrvaldamiseks kohe anti suuline korraldus.

Küüni tänaval asuvas Ristiisa pubis kitsendasid evakuatsioonipääsu õllevaadid. Puuduse kõrvaldamiseks kohe anti suuline korraldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles