Vanatehnikakeskus jääb Raadil loomata

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus andis Roosi 91 angaarid ja nende juurde kuuluva kaks hektarit maad Tartu Uunik Autole tähtajatule tasuta rendile 2009. aasta sügisel. Rentnik pidi sinna rajama vanatehnika külastuskeskuse. Nüüd on Tartu Uunik Auto sellest plaanist loobunud ja linnal tuleb hoonetega vähemalt esialgu ise tegeleda.
Linnavalitsus andis Roosi 91 angaarid ja nende juurde kuuluva kaks hektarit maad Tartu Uunik Autole tähtajatule tasuta rendile 2009. aasta sügisel. Rentnik pidi sinna rajama vanatehnika külastuskeskuse. Nüüd on Tartu Uunik Auto sellest plaanist loobunud ja linnal tuleb hoonetega vähemalt esialgu ise tegeleda. Foto: Margus Ansu

Ettevõtja Neinar Seli otsustas seitse aastat tagasi õla alla panna vanale mõttele rajada Roosi tänava ääres konutavatesse lagunenud angaaridesse vanatehnikamuuseum. Nüüd on sel plaanil kriips peal, hoonete saatus on taas Tartu linna kätes.

Detsembri alguses teatas ettevõtja Neinar Seli ja ta venna Anti Seli rajatud MTÜ Tartu Uunik Auto, et tahab lõpetada Tartu linnaga sõlmitud Roosi 91 asuvate angaaride rendilepingu. Neinar Seliga ei õnnestunud Tartu Postimehel reedel ühendust saada.

«Neisse angaaridesse vanatehnika külastuskeskuse rajamine oli huvitav, lootusrikas ja paljulubav projekt,» ütles angaaridesse kavandatud vanatehnika külastuskeskuse projektijuht, ASi Estiko juht Ain Tammvere. «Koostasime projekti, võtsime ehitusloa – kulutasime selleks palju raha. Taotlesime projekti teostamiseks eurotoetust, kuid jäime sellest ilma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles