Tartu parimaks turismiobjektiks valiti Pauluse kirik

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pauluse kirik.
Tartu Pauluse kirik. Foto: Margus Ansu

Jääajakeskuses peetud Lõuna-Eesti turismikonverentsil võeti kokku tänavune turismiaasta ja kuulutati välja konkursi «Ehe Lõuna-Eesti» võitjad. Lõppeva aasta parimaks turismiobjektiks nimetati Tartu Pauluse kirik ja parimaks turismisündmuseks rahvusvahelised hansapäevad Viljandis.

Tartu abilinnapea Kajar Lember sõnas, et Pauluse kiriku valimine parimaks objektiks on tähtis kogu Tartule ning kindlasti ootab see sümboolne hoone külastajaid nii Eestist kui ka väljastpoolt.

«Oluline on ka, et kogu Lõuna-Eesti turismiedendajad saavad aru ühise turunduse tähtsusest, et kogu piirkonda külastaks rohkem turiste. Selleks tuleb tihendada koostööd ning Tartu linn on valmis olema selle protsessi veduriks,» kommenteeris Lember.

Tartu Pauluse kirik on Eesti ainus juugendstiilis sakraalhoone ning Eestis 20. sajandil ehitatud kirikutest kõige suurejoonelisem. Kiriku projekteeris tuntud Soome arhitekt Eliel Saarinen.

Aastatel 2005–2015 rekonstrueeriti Pauluse kirik täies ulatuses. Kiriku keskmes on 1100 külalist mahutav suur saal, kus toimub ka rohkelt kontserte. Kiriku uksed on külastajatele avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles