Pimedusse mattunud sebrad

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raua tänaval Kuu bussipeatuse kõrval asuv ülekäigurada on seal kandis liikuvatele jalakäijatele justkui
 ainus koht, kus ohutult teed ületada. Ent seal puudub igasugune tänavavalgustus ning pimedal ajal segavad jalakäija märkamist vastutulevate autode tuled.
 Kui peatuses seisab veel ka buss, võivad selle eest ootamatult teele astuv jalakäija ja bussist möödasõitu tegev autojuht sattuda väga kurbade tagajärgedega õnnetusse. Pildistamise ajal tehtud vaatlus näitas,
 et teed ületavatel jalakäijatel polnud enamasti ka helkurit, nii et autojuhtide jaoks võib teele ilmuv udukogu olla täielik ootamatus.
Raua tänaval Kuu bussipeatuse kõrval asuv ülekäigurada on seal kandis liikuvatele jalakäijatele justkui ainus koht, kus ohutult teed ületada. Ent seal puudub igasugune tänavavalgustus ning pimedal ajal segavad jalakäija märkamist vastutulevate autode tuled. Kui peatuses seisab veel ka buss, võivad selle eest ootamatult teele astuv jalakäija ja bussist möödasõitu tegev autojuht sattuda väga kurbade tagajärgedega õnnetusse. Pildistamise ajal tehtud vaatlus näitas, et teed ületavatel jalakäijatel polnud enamasti ka helkurit, nii et autojuhtide jaoks võib teele ilmuv udukogu olla täielik ootamatus. Foto: Mari-Liis Pintson

Pime, märg ja lumeta aeg paneb autojuhi tähelepanelikkuse tõeliselt proovile. Ehkki Tartu linn on jõudsalt ülekäiguradade juurde eredamaid valgusteid paigaldanud, juhtub endiselt lõviosa liiklusõnnetustest jalakäijatega just ülekäiguradadel.

Kuigi politsei statistika järgi ei saa öelda, et need õnnetused juhtuksid peamiselt pimedal ajal ja halva nähtavusega kohtades, saatis Tartu linnavalitsus läinud nädalal välja üleskutse, et tartlased annaksid teada kehva nähtavusega ülekäiguradadest.

Üllatuslikult olid linlased sedavõrd aktiivsed, et probleemsete kohtade nimekiri venis mitme lehekülje pikkuseks, eilseks oli teatatud umbes 60 sellisest ülekäigurajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles