Eksamid kolivad paari aasta pärast arvutisse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kesklinna koolis on praegu õpilaste kasutada 24 arvutit, nii et kaks paralleelklassi ei saaks e-eksamit ühel ajal sooritada. Kooli direktor Kersti Vilson loodab, et kui põhikooli e-eksamid tõesti tulevad, on see põhjus suurendada arvutiparki.
Tartu Kesklinna koolis on praegu õpilaste kasutada 24 arvutit, nii et kaks paralleelklassi ei saaks e-eksamit ühel ajal sooritada. Kooli direktor Kersti Vilson loodab, et kui põhikooli e-eksamid tõesti tulevad, on see põhjus suurendada arvutiparki. Foto: Margus Ansu

Seni katseliselt põhikoolis korraldatud e-tasemetööd on ettevalmistus, et paari aasta pärast toimuksid ka riigieksamid elektrooniliselt. Selleks pole aga praegu kõigis koolides vajalikke vahendeid ning ka igapäevane õppetöö tehakse endiselt paberil.

Hugo Treffneri gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Hele Kiisel, kes juhib Eesti matemaatika seltsi koolimatemaatika ühendust, vahendas enda ja oma kolleegide muret, et üha enam tahetakse hakata õpilaste teadmisi kontrollima elektrooniliselt.

Sel kevadel said koolid valida, kas soovivad 6. klasside tasemetöid nii matemaatikas, eesti keeles kui ka üllatusainena ajaloos lahendada elektroonselt või paberil. Eeloleval kevadel on aga kõik kolm tasemetööd elektroonsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles