Pedja jõel valmis esimene kalatrepp

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Puurmani pais Pedja jõel alla lastud, et seadistada paisjärve veetaseme hoidmise automaatset süsteemi. Nii oli eile pärastlõunal kuiv ka kalade möödapääsuks ehitatud kunstkärestik.
Praegu on Puurmani pais Pedja jõel alla lastud, et seadistada paisjärve veetaseme hoidmise automaatset süsteemi. Nii oli eile pärastlõunal kuiv ka kalade möödapääsuks ehitatud kunstkärestik. Foto: Kristjan Teedema

Hiljuti Puurmanis valmis saanud uus kalapääs laseb uimelistel liikuda Pedja jões mõne kilomeetri jagu ülesvoolu järgmise paisuni ja ka Kaave jõkke, kuid terve jõe avanemist kalade rändeks tuleb ilmselt veel kaua oodata.

Puurmani abivallavanema Arvo Pennoneni sõnul oli paisu ümberehitusplaanide kõrval laual võimalus ka paisutamine sootuks lõpetada ning lasta jõel omasoodu voolata.

Et aga paisjärv on ühes lossiga moodustanud miljööväärtusliku kompleksi juba üle 200 aasta, mindi raskemat ehk kalapääsu rajamise teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles