Heategev õhtusöök oksjoniga kogus lastefondile ligi 6000 eurot

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastefondi sünnipäeva puhul korraldatud heategevusliku õhtusöögi kunstioksjonil leidsid endale uue omaniku kõik 14 eset – maalid, graafika, ehted ja vaas – ning nende müügist tekkis lastefondile juurde  4200 eurot.

Sündmus leidis aset reede õhtul restoranis Atlantis ning oksjonil kõige esimesena välja hõigatud Epp Maria Kokamägi maal «Suveöö unenägu» osutuski kõige kallimalt müüdud teoseks.

Selle alghind kerkis 60 eurolt mitmekümneeuroste sammude kaupa kiiresti 700-le ning jäi sinna pidama. Ostjaiks osutusid Juhan ja Anneli Kolk, kusjuures kõige viimase pakkumise – kuuesajalt eurolt seitsmesajale eurole – tegi Juhan Kolk iseend üle trumbates ise. 600 euro väljahõikaja oli olnud samuti tema.

Oksjoni läbiviija Hannes Hermaküla ütles, et kuskil ei ole kirjas, et ostjad ei võiks enampakkumisi tehes iseendaga võistelda, ja nii jäi maali lõpphinnaks 700.

Ilusa hinnaga müüdi ka Vive Tolli töö «Kotermann», mille alghind kerkis 50 eurolt 550-le. «Kotermanni» ostis lastefondi nõukogu kauaaegne liige ja esimees Jaan Kelder.

Palju elevust tekitasid ehete pakkumised, eriti panid saali kihama Helen Valk-Varavini putukateemalise kollektsiooni ehtekomplektid. Neist ühe hind, kuhu kuulusid tsikaadi meenutav pross ja liblikakujulised kõrvarõngad, kerkis 30 eurolt 400-le.  Ning teise, kus olid koolibrisid kujutavad pikad rippuvad kõrvarõngad, 30 eurolt koguni 500-le. Ehete kõige agaramad ja allaandmatumad ostjad olid Parvel Pruunsild ja Aune Past.

Oksjonile olid toonud oma töid veel kunstnikud Tanel Veenre, Meriliis Rinne ehk Meru, Anneli Kaasik, Kriss Eglite, Kerli Djomina, Paavo Käämbre  ja Merli Siff ning nad kõik loovutasid need annetusena.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv ütles, et oksjonilt saadud tulule lisanduvad aga ka õhtusöögil viibinud sünnipäevakülaliste tehtud annetused ning annetused, mida tegid inimesed, kes said kutse, aga kel kohale ilmuda ei õnnestunud. See summa oli  1724,65 eurot.

«Kogusime selle õhtuga niisiis 5924 eurot ja 65 senti ning see summa läheb asenduskodudes elavatele lastele ravi võimaldamiseks,» ütles ta.

Neljakäiguline õhtusöök Atlantises lõppes sünnipäevatordi ja kohviga. Meeleolu lisasid muusikud Liisi Koikson ja Jüri Pootsman. Õhtut juhtis Hannes Hermaküla ja kohal oli sadakond inimest.

Õhtut jäädvustas lastefondi vabatahtlik fotograaf Kadri Kitsik.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi sünnipäev on tegelikult täna, 14. novembril, ning just täna õhtul leiab Tartu Jazzklubis aset heategev sünnipäevakontsert.

TÜK lastefond on 15 tegutsemisaasta jooksul kogunud annetustena 2,8 miljonit eurot, millega on aidatud 1010 haiget last ja tema peret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles