Tartu kardioloog valvab siiratud südamega patsienti

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamearst Märt Elmet teeb igapäevatööd uuringu­kabinetis, kus ta silmitseb koos 
kolleegiga patsiendi südant. 
Monitorilt on näha südame vasak ja parem pärgarter oma harudega ning ka haiguse põhjus ehk see, et parem pärgarter on kinni.
Südamearst Märt Elmet teeb igapäevatööd uuringu­kabinetis, kus ta silmitseb koos kolleegiga patsiendi südant. Monitorilt on näha südame vasak ja parem pärgarter oma harudega ning ka haiguse põhjus ehk see, et parem pärgarter on kinni. Foto: Kristjan Teedema

«Südame siirdamine ei ole midagi keerulist – tuleb rindkere avada, vana süda välja lõigata ja uus asemele õmmelda,» ütleb südamearst Märt Elmet pealtnäha kergelt, aga lisab siis tõsinedes: «Keeruline on ettevalmistus ning see aeg, mis tuleb pärast.»

Tartu ülikooli kliinikumi kardioloogiaosakonna juhataja Märt Elmeti telefon ei ole minutikski kuuldekaugusest väljas. Ta on kättesaadav nii ööl kui päeval ning 37-aastane patsient Dea Laugmaa, kes sai poolteist kuud tagasi Helsingis uue südame, võib talle alati helistada. Kas või ainult sellepärast, et täna valutab tal pea.

Eile tundis Dea Laugmaa ennast suurepäraselt. Ta mees oli tööl, teismelised lapsed koolis ning ta ise vaatas televiisorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles