Füüsikute ette ilmus paljaid mehi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fideelia-Signe Roots on pildistanud sarja aktifotosid ja pannud need nüüd vaatamiseks Physicumi galeriisse (Ravila 14c). Nende hulgas on ka see suures mõõdus pilt.
Fideelia-Signe Roots on pildistanud sarja aktifotosid ja pannud need nüüd vaatamiseks Physicumi galeriisse (Ravila 14c). Nende hulgas on ka see suures mõõdus pilt. Foto: Autori repro

Füüsikud ja teised teadlased, õppejõud ja tudengid said eile Physicumi galeriis esimest päeva vaadata paljaste meeste piltide, mille kunstnik Fideelia-Signe Roots oli seadnud näituseks «Värvilised aktid».

Kunstnik rääkis, et on need lõbusad ja värvilised pildid teinud Tallinna lähedal kahel soojal augustiõhtul 2009. Aktifotod meestest looduses on osa tema isikunäitusest «Mehe tee», mida oli võimalik vaadata septembris 2009. aastal Tallinnas Draakoni galeriis.

«Poosid võtsid nad enam-vähem ise sisse ja mina lihtsalt andsin nõu kompositsiooni huvides,» ütles ta. «Ma tahtsin, et tulemus oleks mänguline ja mitte liiga sätitud. Seltskond oli lahe, kõigile meeldis poseerida. Üks neist on minu abikaasa, üks käib kunstiakadeemias aktimodelliks ja kaks on nudistid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles