Galerii: näitlejate janditamistele annab hoogu stiilne bänd

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise suures majas esietendub 31. oktoobril Richard Beani komöödia «Üks mees, kaks bossi», mis põhineb 18. sajandi itaalia draamakirjaniku Carlo Goldoni rahvalikul komöödial «Kahe isanda teener». Vaatajate ees on commedia dell'arte laadne jantlik segadus.

Nutikas, kuid rahatu ja näljane Francis (Andres Mähar) saab võimaluse teenida Rachelit (Piret Laurimaa), kelle identne kaksikvend on noavõitluses tapetud. Samal ajal palkab Francise endale ka Stanley (Sten Karpov), kes tolle mehe surnuks suskas.

Kõik tegelased on äärmiselt naljakaks lavastatud ja mängitud. Lavastaja Andres Dvinjaninovi sõnul ongi ühe sellise rahvaliku komöödia ülesanne naerutada.

Nii nagu Richard Beani komöödia esimeses lavastuses Londonis, on ka Vanemuise laval näitlejatele lisaks skiffle´i-bänd, et esitada just sellele lavastusele Grant Oldingi kirjutatud laule.

Lavastuse kunstnik on Riina Degtjarenko, muusikajuht Ele Sonn ja liikumisjuht Marika Aidla. Andres Mähari, Piret Laurimaa ja Sten Karpovi kõrval mängivad Marika Barabanštšikova, Ragne Pekarev, Priit Strandberg, Reimo Sagor, Külliki Saldre, Peeter Volkonski, Märt Koik ja Mihkel Kallaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles