Muinsuskaitseameti elutöö auhinna pälvis Udo Tiirmaa

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udo Tiirmaa.
Udo Tiirmaa. Foto: Margus Ansu

Muinsuskaitseameti elutöö auhinna pälvis tänavu arhitekt Udo Tiirmaa, kelle puhul tõstetakse esile tema pikaaegset pühendunud tööd mälestiste restaureerimisel. Tiirmaa tööde hulka kuuluvad ka Tartu ülikooli muuseumi projekt ning Tartu toomkiriku varemete konserveerimine.

Tartu ülikooli muuseumi direktori Mariann Raisma hinnangul on arhitekt Udo Tiirmaa panust Tartu keskaegsete hoonete konserveerimisel ja restaureerimisel võimatu üle hinnata.

«Tiirmaa on olnud nii Tartu toomkiriku, Jaani kiriku kui ka keskaegse linnamüüri restaureerimise arhitekt ning see teeb temast ühe parima Tartu keskaja arhitektuuri asjatundja,» rääkis Raisma. Tiirmaa tunneb tema sõnul arhitektuuriajalugu objektide kaudu, tal on suurepärane ajastu- ja materjalitunnetus. Paljuski tänu Tiirmaa pikaajalisele tööle saame Tartus nautida niivõrd suurejoonelist keskaegset pärandit. Lisaks on Udo Tiirmaa olnud paljude noorte kolleegide mentor.

Lisaks keskaegse pärandi hoidmisele kavandas Udo Tiirmaa praeguse Karlova gümnaasiumi ja Kesklinna kooli juurdeehitis. Tema kavandi järgi taastati ka Viljandimaa Halliste kirik.

Udo Tiirmaa on Tartu linna aukodanik ja Tartu Suurtähe kavaler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles