Kunstirõõm asendus masendusega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kunstide osakonna maalistuudios, mis tegutseb Toomel vanas anatoomikumis, oli reede pärastlõunal molberti taga kaks üliõpilast. Jekaterina Aleksejeva õpib slaavi filoloogiat ja võtab maalimist kõrvalainena, Paap Nõmm on aga teise kursuse maalikunstitudeng.
Tartu ülikooli kunstide osakonna maalistuudios, mis tegutseb Toomel vanas anatoomikumis, oli reede pärastlõunal molberti taga kaks üliõpilast. Jekaterina Aleksejeva õpib slaavi filoloogiat ja võtab maalimist kõrvalainena, Paap Nõmm on aga teise kursuse maalikunstitudeng. Foto: Kristjan Teedema

Kevadel lehvis pärast mõnda pingelist kuud Tartu ülikoolis maalikunsti õppi­jate ja õpetajate hulgas ning linna kunstiringkondades rõõm, et maaliõpe ikkagi jääb alma mater’isse alles. Läinud nädalal võttis aga maad masendus.

Kolmapäeval andis rektor Volli Kalm kõigepealt silmast silma asjaosalistele ja seejärel pressiteate vahendusel üldsusele teada, et Tartu ülikooli (TÜ) ja Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) ühise plaani kohaselt jätkub maalikunsti esimese astme kõrgharidus TKKs.

TÜs eraldi maalikunsti magistriõpet ei jätkata, ent seal saab edasi õppida kunsti- ja käsitöö õpetaja ning kultuurikorralduse magistriõppes. Selline ümberkorraldus võimaldab paremini tagada kunstiõpingute kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil, leiavad mõlemad kõrgkoolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles