Saadjärvel jahiti röövikuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus Saadjärve Röövik. Pildil kalade mõõtmine.
Kalapüügivõistlus Saadjärve Röövik. Pildil kalade mõõtmine. Foto: Erakogu

Läinud laupäeval peeti juba viiendat korda kalapüügivõistlust Saadjärve Röövik. Nagu nimigi viitab, püüti tabada röövkalu.

Võistlejaid saabus üle Eesti, kinnitas peakorraldaja Mart Toots. Kõige kaugemalt tuldi lausa Hiiumaalt. Võistlusaeg oli kell 11–15 ning ühes paadis võis olla kuni neli inimest. Kalakogust arvestati paadi kohta. Kui oli rohkem kui üks inimene paadis, jagati püütud kalade kogukaal kahega, selgitas ta.

Püügivahendiks olid rulliga spinning ja lant. Arvesse läksid ahvenad ja mõõdus haugid. Keskkonnaamet lubas erandkorras kasutada püüdjatel ka mootorit võimsusega kuni 10 hobujõudu.

Saadjärve jahtklubi sadamast startis 57 paati ning neis istus 114 osalejat. See on seni suurim osalejate hulk Saadjärve spinningupüügivõistlustel. Tuul tõi järvele laine ning väiksematele paatidele olid olud üsna rasked, tõdes Toots. Võistluse teises pooles andis tuul veidi järele.

Kell 15 lõppes püügiaeg ja algas saagi kaalumine. Suurimad kalad püüdsid Anti Külaots (7,2 kg haug) ja Meelis Põder (6,6 kg haug ja 760 g ahven). Arvuliselt suurima koguse ehk 11 haugi kogukaaluga 12,3 kg püüdsid Kairi Kiisler, Kuldar Kiisler ja Harri Kõks.

Tulemused:

1. koht – Meelis Põder, 12 350 g

2. koht – Denis Manov, 8790 g

3. koht – Kairi Kiisler, Kuldar Kiisler, Harri Kõks, 12 340 / 6170 g

4. koht – Anti Külaots, Alar Neeno, 12 200 / 6100 g

5. koht – Janar Tobreluts, 4000 g

6. koht – Valju Sõna, 2640 g

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles