Kaasava eelarve võitnud idee sai teoks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu linnavalitsus

Sellel nädalal lõppesid tööd Tartu ristmikel ja ülekäikudel kõnniteeservade langetamiseks, mis oli üks kahest 2014. aasta kaasava eelarve ideekonkursil võitnud ettepanekutest.

Kõnniteeservade allalaskmiseks ülekäigukohtadel ja ristmikel oli 2015. aasta eelarves ette nähtud 70 000 eurot. Kokku mahtus selle summa raamesse 47 kohta, kus linnakodanikud soovisid äärekivide langetamist.

Kohtade nimekiri koostati kevadel kodanikelt kogutud ettepanekute, tänavate liiklustiheduse, konkreetsete tööde mahukuse ning planeeritavate tänavaremontide alusel. Paljudes kohtades paigaldati ka reljeefsed kivid, et vaegnägijatelgi oleks ohutu sõiduteed ületada.

Linnaeelarves on igal aastal olnud kõnniteedeservade langetamiseks teatav summa. Mullu kulus näiteks 25 000 eurot. Tartu abilinnapea Valvo Semilarski sõnul sai tänu kaasavale eelarvele sellel aastal astuda suurem samm edasi. Ta lisas, et kõiki ülekäike selle rahaga siiski ära ei tee, kuid usub, et tulemus on linnapildis juba märgatav. Ta lisas, et järgmise aasta eelarvesse on samuti kavandatud raha ristmike mugavamaks muutmiseks.

Kaasava eelarve toel valminud ülekäigud on tähistatud linnapildis kaasava eelarve logoga.

Teiseks võiduideeks valiti mullusel hääletusel Emajõe kaldapiirde uuendamine Kaarsilla ja Võidu silla vahelisel lõigul, mis peaks valmima hiljemalt jõuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles