Tartu asus jõulupuu otsingule

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta jõulukuusk toodi Põlvamaalt Kanepi vallast.
Eelmise aasta jõulukuusk toodi Põlvamaalt Kanepi vallast. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn soovib leida raekoja platsile sobiva kuuse. 

Jõulukuusk peab olema sirge, kahar, ühtlase võraga ja kasvukohal vähemalt 17 meetri kõrgune. Oluline on seegi, et kuusele pääseks ligi suuremõõtmelise tehnikaga. Kuuski võib pakkuda kuni 100 kilomeetri raadiuses Tartu linnast.

Inimestel, kes soovivad oma kuuske tartlastele jõulupuuks pakkuda, palutakse sellest teatada hiljemalt 18. oktoobriks Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonnale telefonil 7361 270 või saata e-kiri Lmo@raad.tartu.ee.

Tartu linnavalitsuse teabeteenistuse spetsialisti Helle Tolmoffi sõnul on niimoodi kuuske otsitud alates 1999. aastast. "Nii kaua on meil arhiivis märkmeid selle kohta, võib-olla otsiti kuuski ka varem," lisas Tolmoff.

1999. aasta kuusk oli pärit eraisikult Põlva maakonnast, Valgjärve vallast. Selle kõrguseks looduses mõõdeti 21,5 meetrit ja hiljem platsil 18 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles