Tassikoogid seadis end sisse Karlovas

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviku Tassikoogid juhataja Viivika Aasmaa ja ettevõtte tegevjuht Aljona Gorbatškova (esiplaanil) ning kondiitrid Signe Grün ja Maire Moora (tagaplaanil).
Kohviku Tassikoogid juhataja Viivika Aasmaa ja ettevõtte tegevjuht Aljona Gorbatškova (esiplaanil) ning kondiitrid Signe Grün ja Maire Moora (tagaplaanil). Foto: Kristjan Teedema

Kaks ja pool aastat tagasi Tasku keskuses tegevust alustanud OÜ Tassikoogid otsis tükk aega kohta, kus avada kohvik, mis oleks omanäoline ja kodune. Suvel leiti sobivad ruumid ning paar nädalat on Eesti esimene tassikookide kohvik Tähe tänaval avatud.

Kui Tassikoogid ennast Taskusse sisse seadis, ei mõelnud tegevjuht Aljona Gorbatškova lähiajal kolima hakata.

Tema sõnul olid kliendid need, kes ütlesid, et kohvikul võiks olla oma hubane ja armas koht, kuhu sisse astudes oleks tunda magusat koogilõhna ja kõlaks kohvikule omane muusika.

Täpselt õige

«Hakkasime mõtlema ja unistama oma kohast ning praegu on kõik täpselt see, millest unistasime,» sõnas Tassikookide kohviku juhataja Viivika Aasmaa.

Praegu on kohvikus näiteks vanamööbel, mida eelmises kohas ei saanud endale lubada, kuna kaubanduskeskuses tuli arvestada selle üldmiljööga.

Lisaks on kohvikul vitriinaknad, millest sisse vaadates näevad möödakõndijad tootevalikut ja seda, mis sees toimub.

Seitse sorti

Kohvikus pakutakse peale tassikookide makroone ja pulgakooke, mille juurde saab kohvi, teed või veini. Hinnaklass jääb maiustel 1,30–2,80 euro kanti.

Kuna seitset peetakse õnnenumbriks, on kohvikus tassikooke alati seitset sorti. Makroonide puhul ei suutnud kondiitrid seitsmega piirduda ja nende sorte on neliteist.

Üritusteks ja sünnipäevadeks saab kohvikust tellida ka näiteks torte ja sefiire.

Tassikookide toodang on käsitsi tehtud ja valmib Tähe tänaval kohapeal. Kogu töö teevad ära kaks kondiitrit ja üks pagar. Päevas toodetakse umbes sada tassikooki ja makrooni ning viiskümmend pulgakooki. Torte valmistatakse nädalas enamjaolt paar.

Pole masstoodang

Tellimusi on Aasmaa ja Gorbatškova sõnul nii palju, et klientidele tuleb teinekord isegi ära öelda. Kõige kiiremad on Tassikookidel naiste- ja sõbrapäevad. «Esimesel aastal olid meil sõbrapäeval kõik asjad otsas, sest me lihtsalt ei jõudnud nii palju toota. Praegu valmistume sellisteks päevadeks ette,» kinnitas Gorbatškova.

Gorbatškova ütles, et eesmärk ei ole võimalikult palju toota ning seega pole plaanis ka tootmist laiendada ja meeskonda kasvatada, vaid soovitakse tegutseda intiimselt ja pakkuda pigem nišikaupa. Tema sõnul plaanitakse lähitulevikus katsetada ka näiteks leiva, kringlite ja soolaste muffinite küpsetamist.

Kohvik Tassikoogid

Avatud 9. septembrist aadressil Tähe 21.

Tootevalikus tassi- ja pulgakoogid, makroonid, sefiirid, tartletid, beseed, küpsised, käsitsi tehtud šokolaadid, vahukommid ja tordid.

Lisainfo www.tassikoogid.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles