Volikogu küsib kesklinna tuleviku kohta linlaste arvamusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu volikogus Tartu kesklinna üldplaneeringut kaitsnud abilinnapea Jarno Laur ütles, et kesklinn peab olema see magnet, mille ümber Tartu püsib kompaktsena. Selleks on kavandatud hulganisti uusi ehitusalasid, sealhulgas Emajõe kallastel.

Volikogus vastu võetud ja  avalikustamisele kesklinna üldplaneeringu peamine eesmärk on linnavõimu selgitusel tuua kesklinna rohkem elanikke, ärisid ja avalikke funktsioone. 

Kesklinna üldplaneeringu koostamise algatas volikogu 2010. aasta detsembris sooviga leida uusi võimalusi, kuidas Tartu keskuses avalikke funktsioone säilitada, soodustada inimeste elamist kesklinnas ning seda vaba aja veetmise kohana arendada. 

Valminud planeeringu eesmärk on kujundada Tartu kesklinnas sümbioos ajaloolisest ülikoolilinnast, kaasaegsest rahvusvahelisi tarku töökohti koondavast ärikeskusest ning linna- ja regioonikeskusest, mis kokku annab tulemuseks senisest märkimisväärsemalt tihedamalt hoonestatud ning aktiivsema inimtegevusega linnasüdame. 

Ligi 180 hektari suurune linna keskuse ala on jaotatud Ülejõe, Sadama, Riiamäe, Toometaguse, Uueturu ja Vanalinna asumiks, mille linnaehitusliku olemuse, säilitatavate väärtuste, hoonestuse, haljastuse, liikluse ja muude küsimustega planeering tegeleb. Üldplaneeringu ajaline perspektiiv on tinglikult 20 aastat ehk sama ajahorisont, mis on võetud lähtekohaks arengustrateegias "Tartu 2030" ja Tartu kesklinna strateegias. 

Planeeringus on esitatud Tartu kesklinna ruumilise arengu põhimõtted ja eesmärgid - üldised funktsioonid piirkondade kaupa, hoonestamise tihendamise või uushoonestuse vajadus, puhkealade arengusuunad, liiklusruumi arendamine jms. 

Kesklinna üldplaneering on avalikul väljapanekul 19. oktoobrist kuni 19. novembrini, planeeringuga saab tutvuda Tartu kodulehel, raekoja infokeskuses ning Küüni ja Poe tänava nurgal asuvatel infostendidel. Liiklusskeemi tutvustamiseks toimub avalik arutelu 22. oktoobril, maa- ja veealade üldiste ehitus- ja kasutustingimuste tutvustamiseks 26. oktoobril. Mõlemad arutelud toimuvad linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna koosolekute ruumis (Raekoja plats 3, tuba 303) algusega kell 17. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles