Vastse-Kuuste lihatööstus lõpetab töö

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Eesti ASi Vastse-Kuuste lihatööstuse ligi 40 töötajast kümmekonnal on koondamisteade käes, ülejäänud saavad selle aasta lõpuks. Atria Eesti juht lubas eile lihatööstust pildistada väljast. «Sisse me ei luba, töötajad on niigi kurvad ja häiritud,» põhjendas ta.
Atria Eesti ASi Vastse-Kuuste lihatööstuse ligi 40 töötajast kümmekonnal on koondamisteade käes, ülejäänud saavad selle aasta lõpuks. Atria Eesti juht lubas eile lihatööstust pildistada väljast. «Sisse me ei luba, töötajad on niigi kurvad ja häiritud,» põhjendas ta. Foto: Kristjan Teedema

Naeruväärselt odavad kodumaise sealiha ja piima hinnad ning seakatk on kui hävitav pööris, mis peale põllumajanduse veab põhja ka teisi elualasid. Vastse-Kuuste lihatööstuses on kätte antud esimesed koondamisteated, see on alles algus.  

«Kaalume Vastse-Kuuste lihatööstuse sulgemist,» kinnitas Põlvamaal asuva Vastse-Kuuste lihatööstuse omanikufirma Atria Eesti ASi juht Olle Horm. «Lõpetame seal töö tõenäoliselt uue aasta alguses.»

Selline samm tuleb ettevõttel astuda meie põllumajanduse näguripäevade tõttu. «Seakatku pärast on Eesti tootjatel tohutud ekspordipiirangud,» selgitas Olle Horm. «Kasutame kodumaist sealiha, odavat importliha kasutavatel konkurentidel on nüüd eelis. Eesti seakasvatajad on tõelises hädas, põllumehed ei sõitnud eile traktoritega asjata Toompeale. See lumepall alles hakkab veerema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles