Maavanem otsib palvela omanikku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarel Saare külas asuva palvela eest on aastakümneid hoolitsenud seal teenistusel käivad kohalikud vanausulised. Paraku on nad kümmekond aastat tagasi jätnud oma koguduse ümber registreerimata. Nüüd tuleb Tartu maavanemal otsustada, kas palvela ja selle maa õigusjärgne omanik on Saareküla vanausuliste kogudus või suvel rajatud MTÜ Piirissaare Vanausuliste Kogudus.
Piirissaarel Saare külas asuva palvela eest on aastakümneid hoolitsenud seal teenistusel käivad kohalikud vanausulised. Paraku on nad kümmekond aastat tagasi jätnud oma koguduse ümber registreerimata. Nüüd tuleb Tartu maavanemal otsustada, kas palvela ja selle maa õigusjärgne omanik on Saareküla vanausuliste kogudus või suvel rajatud MTÜ Piirissaare Vanausuliste Kogudus. Foto: Vitali Trots

Omaette hoidvad Piirissaare vene vanausulised on Saare küla palvelat korras hoidnud iga riigikorra ajal. Nüüd kardavad nad, et võivad oma väiksest kirikust ilma jääda, sest suvel tekkis saarel teine, täiesti ametlik kogudus.

«Suur-suur segadus tuli meile,» iseloomustas Piirissaare vanausuliste hulgas tekkinud olukorda sealse vanausuliste palvela ja selle kultuuriväärtuste eest vastutav Filimon Kuznetsov.

Segaduse tekkis, kui tänavu 31. juulil registreeriti MTÜ Piirissaare Vanausuliste Kogudus, mille juhatusse kuuluvad Piirissaare vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov, Anna Perinnikova ja Jelena Jakovleva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles