Prokuratuur: avariis hukkunud tüdrukud olid kained

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal nelja hukkunuga avarii põhjustanud Randy oli kriminaalses joobes, tagaistmel istunud 15-aastased tüdrukud aga kained, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Tartumaal vastu puud sõitnud autot juhtinud Randy veres oli 2,21 mg alkoholi, kinnitas prokuratuur täna pressikonverentsil. Tema kõrval istunud Stenil mõõdeti 1,28 mg alkoholi 1 grammis veres. Kriminaalne joove algab 1,5 mg alkoholist 1 grammis veres.

Seevastu tagaistmel olnud 15-aastased tütarlapsed olid kained.

Auto kiirust enne õnnetuse juhtumist on ringkonnaprokurör Toomas Liiva kinnitusel võimatu teada saada, kuid ütluste põhjal võib hinnata, et see oli oluliselt rohkem kui 100 kilomeetrit tunnis. Nimelt rääkis sõprade autot juhtinud naine ülekuulamisel, et tema sõitis algul ees. Umbes üks kilomeeter enne õnnetuspaika sõitis Randy temast suurel kiirusel mööda. Tema enda kiirus oli sel hetkel 90-100 km/h. Naise sõnul sõitis Randy ebastabiilselt ning silmside ette kihutanud autoga kadus kiiresti. Sellest johtuvalt oli vastu puud kihutanud autol ilmselgelt oluliselt suurem kiirus kui 100 km/h.

Prokurör Liiva kinnitas, et enne avariid tuli Randy autole vastu üks sõiduk, aga selle seost avarii toimumisega ei saa kinnitada. Õnnetuspaigast umbes 30 meetri kaugusel olnud kaks marjulist rääkisid, et nägid vastutulijat, aga see oli mõned hetked enne avariid. Seega prokuröri sõnul otseselt vastutulija õnnetust põhjustada ei saanud.

Teel olid näha kahed pidurdusjäljed, mille puhul on spekuleeritud, kelle omad need olid. Prokuratuuri esialgsel hinnangul olid need aga hoopis tagant tulnud tuttavate auto pidurdusjäljed. Nii kui taha jäänud auto juht avariid nägi, hakkas ta sajakonna meetri kaugusel enne õnnetuspaika pidurdama. 

Traagiline liiklusõnnetus, milles hukkusid kõik neli autos olnud inimest, juhtus 4. augustil Tartumaal Rannu vallas Vallapalu – Rannaküla tee 2,5. kilomeetril kella 20.44 ajal. Randy juhitud 1998. aasta Audi A6 kaotas lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli ja sõitis paremale poole teelt välja vastu puud. Hukkusid kõik autos olnud inimesed: roolis olnud Randy, sõiduki kõrvalistmel olnud 23-aastane Sten, samuti tagaistmel olnud kaks 15-aastast tütarlast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles