Lepiku tänav kohtas rajaja lapselast

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepiku tänaval elav ning selle ajalugu uurinud Peep Mardiste sai Küllike Montgomery kohtumis-
sooviga e-kirja juba kaks aastat tagasi, kuid alles nüüd õnnestus Rootsis elaval vanaproual oma 
eesmärk täita ning vanaisa kätetööd uuesti vaatama tulla.
Lepiku tänaval elav ning selle ajalugu uurinud Peep Mardiste sai Küllike Montgomery kohtumis- sooviga e-kirja juba kaks aastat tagasi, kuid alles nüüd õnnestus Rootsis elaval vanaproual oma eesmärk täita ning vanaisa kätetööd uuesti vaatama tulla. Foto: Margus Ansu

Supilinnas asuval Lepiku tänaval leidis sel nädalal aset emotsionaalne sündmus, sest Rootsist oli külla sõitnud uulitsa kunagise rajaja Endrik Leppiku lapselaps, väliseestlane Küllike Montgomery.

1942. aastal Tartus sündinud ning kaks aastat hiljem koos perega Rootsi põgenenud Montgomery sõnul oli tema 1863. aastal sündinud vanaisa Endrik Leppik mees, kes soovis teha uuendusi ja muudatusi.  

«Ta teenis kakskümmend aastat tsaariarmees, kuid ei raisanud teenitud rublasid tubakale, alkoholile ega tüdrukutele nagu enamik,» rääkis vanaproua Montgomery Tartu Postimehele. «Ainus, millele ta kulutas, olid saksakeelsed aiandusraamatud ja -ajakirjad, sest tema soov oli ehitada aasta ringi köetavaid kasvuhooneid, kus saaks kasvatada värsket aedvilja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles