Emajõe vaateplatvormile sai paika Tiiu Silla mälestuspink

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Narva mnt lähistel asuvale Emajõe vaateplatvormile paigaldati Tiiu Silla mälestuspink.
Tartus Narva mnt lähistel asuvale Emajõe vaateplatvormile paigaldati Tiiu Silla mälestuspink. Foto: Risto Mets

Neljapäeva õhtul kella 17 paiku sai endise linnaarhitekti Tiit Silla projekti järgi ehitatud vaateplatvormile paika tema märksa kuulsama nimekaimu, Tiiu Silla, mälestuspink.

Tiiu Sild oli teaduskeskuse Ahhaa juht ligi 15 aastat ning ka Baltikumi suurim teaduskeskus rajati Tartusse tema eestvedamisel. Tiiu Sild oleks reedel, 17. juulil saanud 57-aastaseks.

Ahhaa teaduskeskuse juhatuse liikme Pilvi Kolgi sõnul tekkis Tiiu Sillale mälestuspingi asetamise idee umbes aasta eest MTÜ Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni liikmetel. Assotsiatsiooni liige oli Sild ka ise.

Istumispink on valmistatud metallist ning kaetud ilmastikukindla katte ja värviga. Et iste asub teljel, on võimalik seda pöörata sobivasse suunda. Pingi valmistas OÜ Kolmeraudne. Selle tagaküljel on kujutatud Tiiu Silla allkiri, mis saab olema pimedas valgustatud.

Pingi pidulik avamine on reede õhtul kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles