Tartu ülikool hoiab Eestis kõige mainekama ülikooli tiitlit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ilus hetk Tartu Ülikooli ühelt lõpuaktuse päevalt.
Üks ilus hetk Tartu Ülikooli ühelt lõpuaktuse päevalt. Foto: Sille Annuk

TNS Emori ülikoolide maineuuring kinnitas, et Eesti kõige mainekam ülikool on juba seitsmendat aastat Tartu ülikool. Kõige enam väärtustati Tartu ülikooli kõrgetasemelist haridust ning lõpudiplomi väärtust tööturul.

Kui paluda Eesti täiskasvanud elanikel nimetada üks Eesti ülikool, siis kõige sagedamini ehk 86 protsendi vastanute suust kõlas Tartu ülikooli nimi. Võrreldes eelmise aastaga on Tartu ülikooli mainitud 5 protsenti enam. Kõrgeima mainehinnangu andsid Tartu ülikoolile just 15- kuni 19-aastased noored, kelle hulgas on nii tänased kui ka homsed ülikooli sisseastujad.

Võrreldes teiste ülikoolidega tõsteti esile tihedat konkurentsi sisseastumisel. «See on meile kvaliteedinäitaja, sest Tartu ülikooli minimaalne sisseastumislävend on võrreldes teiste Eesti ülikoolidega kõrgem,» toonitas Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Hallik, lisades, et kõrgem lävend täidab ülikooli eesmärki – võtta vastu vaid parimad tudengikandidaadid ning tagada seeläbi Tartu ülikooli kõrge õppekvaliteet, mis on Tartu ülikooli üheks sambaks.

Vastajate hinnangul on Eesti mainekaima ülikooli tuntuse aluseks kõrgetasemeline haridus, usaldusväärsus ning tööturul hinnatud lõpudiplom, millega kaasnevad töötamiseks vajalikud teadmised ja oskused. Ära on märgitud ka Tartu ülikooli edukad vilistlased, kelle tegevus praegustel ametialadel peegeldavad Tartu ülikoolis omandatud teadmisi ja oskusi.

TNS Emori maineuuring on ülikoolide poolt oodatuim uuring, see viidi läbi 15- kuni 74-aastaste elanike seas sel aastal 15. kuni 29. aprillini. Uuringus osales 1014 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles