Vahva reisisell rändas uunikumiga Saksamaalt Eestisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaalt Kölni lähedalt pärit Günther Bornefeld on olnud juba viis nädalat teel oma pisikese traktori ja vagunelamuga. Täna alustas ta sõitu koju tagasi.
Saksamaalt Kölni lähedalt pärit Günther Bornefeld on olnud juba viis nädalat teel oma pisikese traktori ja vagunelamuga. Täna alustas ta sõitu koju tagasi. Foto: Margus Ansu

Peale ülikooli sammaste ja viltuse maja pälvis eile Tartus päris paljude saksa turistide tähelepanu hoopis üks pisike traktor, mis oli pargitud Raekoja platsi taksopeatuse juurde.

«Seda masinat ei näe põldudel enam ammu,» patsutas saksa pensionär Günther Bornefeld oma truud õhkjahutusega kahesilindrilise diiselmootoriga kaaslast, mis valmis 1959. aastal. Traktori ostis ta 7500 euro eest, tegi selle korda, lõi läikima ja alustas viis nädalat tagasi oma teekonda Kölnist Peterburi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles