Tähtvere naistekeskus üllitas raamatu perevägivallast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt raamatust «Lugu väikesest tammepuust, vihast ja varesest», mis räägib perevägivallast.
Pilt raamatust «Lugu väikesest tammepuust, vihast ja varesest», mis räägib perevägivallast. Foto: Jarõna Ilo

Täna esitletakse Eesti lastekirjanduse keskuses raamatut «Lugu väikesest tammepuust, vihast ja varesest», mis on esimene perevägivallast rääkiv lasteraamat Eestis.

Teos kirjeldab lastele lähisuhtevägivalda ning annab nõu, kuidas sellest välja tulla. «See ilus raamat räägib valusatest asjadest, millega väikesed lapsed mõnikord oma kodus kokku puutuvad,» ütles raamatu konsultant lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen, kelle sõnul puudutab koduvägivald kõiki pereliikmeid ja lapsed vajavad täiskasvanute abi sellega toimetulekul.

Lähisuhtevägivalla ohvritest naisi ja lapsi toetava Tähtvere avatud naistekeskuse välja antav raamat aitab koos juhendmaterjaliga lastele ja ühiskonnas laiemalt selgitada lähisuhtevägivallaga seonduvat. Raamatut trükitakse 4500 eksemplari – 3000 eesti keeles ja 1500 vene keeles – ning neid hakatakse jagama lastele tasuta.

Teose juurde kuulub ka metoodiline materjal, mille tutvustamiseks ja kasutamiseks korraldab Tähtvere avatud naistekeskus sügisel mitmeid seminare. Seminarid toimuvad Tallinnas, Tartus ja Narvas ning on mõeldud abistavate elukutsete esindajatele (psühholoogid, sotsiaalpedagoogid, sotsiaaltöötajad, naiste varjupaikade töötajad).

Koolides tehakse kümme raamatuesitlust, kus lastele tutvustavad raamatut autor Juhani Püttsepp ja lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen. Tähtvere naistekeskuses nõustamisel käinud lastele korraldatakse suvel pildi-jututuba, kus raamatu illustraatori Jarõna Ilo juhendamisel käsitletakse teemat kunstiteraapia vormis. Samasugune töötuba korraldatakse ka Narvas venekeelsena.

Raamatuesitlused on Tallinnas 3. juunil kell 13–14.30 Eesti lastekirjanduse keskuses (Pikk 73) ja Tartus 5. juunil kell 13–14.30 Tähtvere avatud naistekeskuses (Näituse 3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles