Noorte Tartu telemastis vändatud video võtab jalust nõrgaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu telemast.
Pildil Tartu telemast. Foto: Margus Ansu

Hiljuti said kolm noormeest hakkama omamoodi huligaansusega, eirates keeldu ja ronides Tartus Tammelinnas asuva telemasti otsa. Oma retkest tegid nad meeleoluka videojäädvustuse, mille riputasid Youtube'i videokeskkonda.

Vaata videot siit. Vaadata soovitame seda täisekraanilt.

Masti roninutel tuli tegemist ka politseiga, sest naabruses elav inimene märkas seda ja helistas kell 5.13 häirekeskusse. Kohale sõitsid nii päästjad kui politsei. Noored tulid seejärel tornist alla.

Lõuna prefektuuri kinnitusel on tegu vahejuhtumiga, mis leidis aset 20. mai varahommikul. Politseile teatati, et Tartu telemastil viibib kolm isikut. Alaealised noormehed ronisid politsei ja päästjate saabudes masti tipust alla ning jõudsid ohutult maapinnale.

Juhtumi osas politsei menetlust ei alustanud, kuna platsile sisenemisega ei tekitatud territooriumi valdajale varalist kahju. Ühtlasi rääkis politsei territooriumi valdajaga, et taoliste juhtumite ära hoidmiseks tuleks takistada tornile ligipääsu ning seda lubas valdaja ka teha.

Tartu telemast on ehitatud 1957. aastal ja selle kõrgus on 186 meetrit.

Võrdluseks  - 2008. aastal valminud Tigutorni kõrgus on 89,92 m (nii kõrgele küünib hoone tipus olev mast).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles