Rattaralli kõige ohtlikumas kohas kukuti ohtralt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval sõidetud Tartu rattaralli pikema distantsi vaieldamatult kõige ohtlikum koht oli täisnurkne kurv Kuremaa alevikus Jõgevamaal. Nagu karta oli, leidis seal aset hulk kukkumisi, mille põhjustamisel oli oma osa ka asjatundmatult pargitud kiirabiautol.

Kurvi tegi ohtlikuks asjaolu, et sellele eelnes mitmesaja meetri pikkune järsk laskumine Laiuse voorelt. Osalejad, kes polnud varem seda rada läbi sõitnud, ehmatasid omajagu kui märkasid, et umbes 50 km/h hoo mahapidurdamiseks jääb vaevu mõnikümmend meetrit.

Kui suurte kogemustega liidrid pääsesid kurvist kenasti läbi, siis üsna pea hakkas võistlejaid väriskurvist välja kanduma. Üks vastu puud sõitnud mees sai tugevasti haiget ja talle kutsuti järgi kiirabi.

Abi saabus peagi, kuid siis läks olukord veelgi hullemaks. Nimelt otsustas kiirabiauto juht parkida oma masina otse kõige kitsamas kohas väliskurvi. See tekitas pealtvaatajates ja ratturites suurt hämmingut. Kiirabibrigaadi peale lausa karjuti ja nõuti masina mujale ajamist. Seda juht aga ei teinud.

Kohe, kui meedikud olid kummardunud tõsisemalt viga saanud abivajaja kohale, paiskus üks sõitja tugeva kolksuga vastu kiirabiautot. Ninast veri väljas, kogus mees end ja otsustas siiski edasi sõita. Veel paar inimest sõitis otse vastu kiirabiautot. Meedikud ei saanudki esimest kannatanut haiglasse viia, vaid tohterdada oli vaja üha uusi kukkujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles