Kalastajad kompavad pidevalt piire

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellele Kasepää külast 1200 meetri kaugusele järvele kandunud paatkonnale selgitas piirivalvur Alar Kõrgesaar (seljaga), et kordonis registreerimata tohib järvele sõita kuni kilomeetri kaugusele. Äsja viiekilose havi kätte saanud mehed lubasid kohe kordonisse helistada.
Sellele Kasepää külast 1200 meetri kaugusele järvele kandunud paatkonnale selgitas piirivalvur Alar Kõrgesaar (seljaga), et kordonis registreerimata tohib järvele sõita kuni kilomeetri kaugusele. Äsja viiekilose havi kätte saanud mehed lubasid kohe kordonisse helistada. Foto: Risto Mets

Kõige rohkem kala on mõistagi piiril, usuvad paljud Peipsil kalastajad nii suvel kui talvel ja püüavad sõita Venemaa suunas nii kaugele kui võimalik.

Raske öelda, kas jutul, et kontrolljoone lähedal leidub kala rohkem, on tõepõhi all, kuid Eesti ja Venemaa vahele jääb 700 meetri laiune puutumatu piiriala, kus kala saab elada puutumatuna, arutles Mustvee kordoni ülem Jalmar Ernits. Usk kalaõnne meelitab paljusid selle ala servale püüdma nii suvel kui talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles