Reservväelased pääsesid «Siililt» koju

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurõppusel «Siil» osalenud 2. jalaväebrigaadi ligi kaks tuhat reservväelast annavad täna Luunja sõjaväelinnakus ära oma varustuse ning naasevad tsiviilellu.

2. jalaväebrigaadi teabeohvitseri nooremleitnant Jaanika Ojakõivu sõnul andsid õppusel osalenud kõigepealt tagasi üksuste ning seejärel individuaalvarustuse – relvad, rakmed, seljakotid, kiivrid.

«Kõige lõpuks saavad nad kätte oma isiklikud riided ja kõik viiakse bussidega linna,» lausus Ojakõiv. Tema sõnul oligi õppuse peaeesmärk vaadata, kui kiiresti suudetakse korraldada üksuste formeerimine. «Kaitseväe juhataja sõnul läks see korda.»

Peipsi äärest pärit, kuid nüüd Tartus kelnerina töötav Alar Pärn ütles, et õppus läks hästi. «See oli hea meeldetuletus. Käisin Kuperjanovi pataljonis ajateenistuses kaks aastat tagasi, aga meil oli kompaniis ka neid, kes olid kümme aastat tagasi. Ühtseks grupiks sulandumiseks oleks pidanud ehk pikemalt koos olema, aga ma arvan, et neli päeva oli täitsa paras aeg,» lausus meditsiinirühma ülemana teeninud Pärn.

2. jalaväebrigaad harjutas õppusel üksuste formeerimist. Samuti harjutasid üksused rühmarünnakut ning osalesid laskeharjutustel.

2. jalaväebrigaadi koosseisus olevad ligi 800 Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat jätkavad õppust Ida-Virumaal 1. jalaväebrigaadi koostegevusharjutusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles