Vormsi ilves ootab Tartus oma saatust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilvest sai loomakliinikus piiluda puuri varbade vahelt.
Ilvest sai loomakliinikus piiluda puuri varbade vahelt. Foto: Kristjan Teedema

Maaülikooli loomakliinikus ootab otsust Vormsi saarelt püütud ilves, kelle Eestimaa Looduse Fond saadab suure tõenäosusega nädala lõpus Poola metsadesse, et suurendada sealsete ilveste arvukust.

Veel pühapäeval arvati, et kinnipüütud loom on Poola saatmiseks liiga väike. Eile aga ütles veterinaar Madis Leivits, et noore looma väike kasv ja kaal ei tohiks olla takistuseks ning tõenäoliselt viiakse ilves Tartust ära kolmapäeval või neljapäeval.

«Mina arvan, et tal pole viga midagi,» hindas Leivits. «Ta kasvab veel. Poola metsades on tal ka kindlasti parem toidubaas ja vähem konkurentsi. Ma usun, et tal on seal lihtsam elu kui Eestis metsades. Poolas on ilvesejaht keelatud, aga Eestis lubatud. »

Leivits arvas, et sellel aastal loomalt veel poegi ei saa, järgmisel aastal aga kindlasti.

Kuu aja pärast aastaseks saav ilves püüti kinni Vormsi saarelt ning saab uue kodu ilmselt Kirde-Poolas Masuuria metsades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles