Politsei sekkus Sõpruse silla all tänavakunstniku tegevusse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kontrollisid kunstnik Edgar Tedresaare tegevuse seaduslikkust.
Politseinikud kontrollisid kunstnik Edgar Tedresaare tegevuse seaduslikkust. Foto: Margus Ansu

Tartu tänavakunstifestivali Stencibility ühe suurema teose autor, Tartu ülikooli maalimagistrantuuri mullu lõpetanud maalikunstnik Edgar Tedresaar peatas täna Sõpruse silla all töö ja ronis redelilt maha. Politseinikud olid tulnud kontrollima, kas vastab tõele, et keegi sodib jämedaid betoonist sillaposte.

Edgar Tedresaar oli selleks ajaks ühele sillapostile saanud president Toomas Hendrik Ilvese portree juba peaaegu valmis maalida. Parajasti oli tal teisel sillapostil pooleli president Lennart Meri portree.

Kunstnik selgitas politseinikele, et tal on festivali korraldajate ja nende vahendusel linnavõimudega oma loometöö kooskõlastatud ning et eelmisel päeval oli kolm politseinikku tema tegevuse kohta juba aru pärinud. Seepeale kontrollisid korrakaitsjad igaks juhuks saadud infot raadiosaatja vahendusel ning soovisid seepeale kunstnikule head loomisinnu jätku.

Tartu tänavakunstifestival lõpeb pühapäeval Tartu kultuurilokaalis Arhiiv (Vanemuise 19), kus kell 13 algab mitmetunnine tegevus töötoa, kunstilavka, ettekannete, debati ja Saksamaal keelatud filmi seansiga. Täna kell 21 avati sealsamas Tallinna grafitikunstnike näitus ja praegu käib pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles