Piiskopiks pühitsetud Joel Luhamets jääb Pauluse koguduse õpetajaks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna piiskoplikus toomkirikus pühitseti täna Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskopiks Joel Luhamets (keskel) ja Tiit Salumäe.
Tallinna piiskoplikus toomkirikus pühitseti täna Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskopiks Joel Luhamets (keskel) ja Tiit Salumäe. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna piiskoplikus toomkirikus pühitseti täna Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskopiks Haapsalu Püha Johannese koguduse õpetaja Tiit Salumäe ja Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets. Viimane ütles intervjuus Tartu Postimehele, et jätkab sama koguduse õpetaja ametis vähemalt esialgu ka piiskopina.

Joel Luhamets on Tartus oma kogudust teeninud peaaegu 20 aastat ning oli sealjuures umbes sama kaua Tartu praost. Peaaegu veerand sajandit on ta kuulunud kirikuvalitsusse.

Intervjuus Tartu Postimehele rääkis õpetaja Luhamets enamasti tõsistest asjadest, nagu inimeste vaimulik olukord, Narva Aleksandri koguduse pankrott ja samasooliste ametlikult aktsepteeritud kooselu.

Vahepeal õpetaja Luhamets naeris ka, näiteks vastuses küsimusele, kui auväärselt peab teda kõnetama siis, kui ta on piiskopiks ordineeritud – kas Teie Pühadus, Teie Kõrgeausus, Teie Eminents?

«Ei pea nii... Kallis vend,» vastas ta.

Intervjuu kalli venna Joel Luhametsaga ilmub homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles