Mandala restoran pakub Aasia roogi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Rüütli tänaval avas uksed Mandala restoran. Pildil vasakult kokk Khadka Khatri ja söögikoha omanik Kaptan Bahadur Tamang.
Tartus Rüütli tänaval avas uksed Mandala restoran. Pildil vasakult kokk Khadka Khatri ja söögikoha omanik Kaptan Bahadur Tamang. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Endise Tiki baari ruumides Rüütli tänaval alustas möödunud nädalal tegevust Nepaali, Hiina ja Tai roogi pakkuv Mandala restoran, mida peab kümme aastat Tartus elanud nepaallane.

«Mõtlesin söögikoha avamisele juba siis, kui tulin Eestisse. Viimased paar aastat otsisin sobilikku kohta ja lõpuks leidsin kinnisvaraportaalist need ruumid,» rääkis Mandala restorani omanik Kaptan Bahadur Tamang.

 

Restoranipidaja sõnul oli äripinnale palju konkurente. «Omanik on proovinud siin igasuguseid asju ja talle see Aasia köögi mõte meeldis,» lausus Tamang. Mandala restoran pakub eelkõige traditsioonilist Nepaali kööki, kuid menüüs on ka Tai ja Hiina road.

 

«Tai toidus kasutame rohkem valmiskastmeid, aga Nepaali roogadele teeme kastmed ise. Hiina toidule valmistame samuti kastmed ise, aga võrreldes Nepaali söögiga on need värvilisemad ja magusamad,» selgitas Tamang.

 

Toitude jaoks vajaliku juurvilja ja puuvilja saab restoran kätte kohalikest hulgiladudest, kuid maitseained ostetakse Nepaalist. Söögikoha menüüs on lamba-, kana- ja loomaliha road, kuid võimalik on osta ka taimetoitu. Tööpäevadel pakutakse päevapraadi ja toitu saab ka koju tellida.

 

Tamangi sõnul on ta pärit budistlikust perekonnast ning seetõttu sai restorani nimeks Mandala.

«Mandala on meile väga tähtis, see on kogu maailm,» lausus ta. Tamang avaldas lootust, et tema ettevõtmine osutub edukaks. «Väikese linna kohta on konkurents suur, aga juba esimesel päeval käis meil palju rahvast.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles