Kanepijutt meelitas Tartu kesklinna hulga kirjut rahvast

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella poole viie ajal võtsid Tartus Pirogovi samba taga pinkidel ja muruplatsidel kohad sisse väliselt julgema eneseväljendusvajadusega inimesed.

Kes kandis neete ja rõngaid, kes rastapatse või värvilist kukeharjasoengut, kes nahkmantlit ja tanksaapaid, kes pitsseelikut ja tulipunaseid huuli.

Tõmmati suitsu, õhus lehvis ka piibutubaka lõhna.

Meeleavalduse «Lõpp hävitavale kanepikeelupoliitikale!» korraldajad ja esimesed kõnelejad Madis Masing ja Mart Kalvet asusid peagi üle platsi hõikama kanepi kasulikkuse postulaate.

Näiteks, kui kanepikeeld puuduks, ei peaks tarvitaja raha andma kuritegelikele inimestele; saaks osta puhast ürti; siis ei oleks nii palju alkohoolikuid kui praegu; kui tõmbad «kõssi» ära, siis on kohe mõnusam ja stressivabam tunne, mis tingib selle, et kuritegevust ja perevägivalda on palju vähem. Ka riigi maksutulu suureneks ja majandus elavneks ning jõukus kasvaks. Legaalne kanep tooks Eestisse ka palju rahumeelseid sõpru.

Vahele kõlasid publikust hõiked «jaa» ja «õige».

Kohal olid mitmete meediaväljaannete esindajad ning paljud kohalviibijad said anda intervjuusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles