Aasta terviseedendaja on Descartes'i kooli direktor Jaan Reinson

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune aasta terviseedendaja Jaan Reinson oma koolis.
Tänavune aasta terviseedendaja Jaan Reinson oma koolis. Foto: Sille Annuk

Täna kuulutati XII Tartu linna tervisekonverentsil välja Tartu aasta terviseedendaja, kelleks nimetati Tartu Descartes'i kooli kauaaegne direktor Jaan Reinson.

«Jaan Reinsoni eestvedamisel liitus Descartes'i kool 21 aastat tagasi ühe esimesena Eestis tervist edendavate koolide võrgustikuga,» kirjeldas tänavust aasta terviseedendajat linna tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree. «Tema algatusel ja toetusel korraldatakse koolis tervisekonverentse ja ettevõtmisi, mis on olnud avatud ka teistele koolidele. Jaan Reinson on aktiivne tervisesportlane  ja oma tervisliku eluviisiga kõigile eeskujuks.»

Aasta terviseedendaja valiti Tartus esimest korda 2009. aastal ja selle tiitli on seni pälvinud Ropka-Karlova päevakeskuse võimlemisrühmade juhendaja Aino Paal (2009); Tartu Kroonuaia kooli õpetaja ja tervisemeeskonna juht Anu Pärnpuu (2010); Tartu orienteerumisklubi Ilves liige Tiina Oras (2011);  Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskus tegevusjuhendaja Camilla Meister (2012);  iluvõimlemise tipptreener ja võimlemisklubi Rütmika president Sirje Eomõis (2013); MTÜ Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk  (2014).

Tänane tervisekonverents Terve Tartu keskendub vaimsele tervisele. Räägitakse vaimsest tervisest läbi elukaare, negatiivsete mõtete kaalust ning muusika mõjust meie meelele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles