Matimehed selgitasid parimaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Kalev/Englas noored maadlejad.
SK Kalev/Englas noored maadlejad. Foto: Erakogu

Tartumaa noorte, kadettide ja täiskasvanute meistrivõistlustel maadluses saatis seekord edu Kalev/Englase noori matimehi. Kui mullu kaotati esikoht vaid ühe punktiga Tartu valla võistkonnale, siis tänavune edu oli kõikide võistkondade ees igati veenev, kinnitas maadlustreener Voldemar Press.

Kalev/Englase klubist olid meistrivõistlustel eskohavõitjad nooremate seas Daniel Jeremejev, Karlis Ander All, Max Hristjuk, Ivan Kulak ja Artur Jeremejev; Kadettidest ja täiskasvanutest olid võitjad Georg Kristerson, Tambet Palgi, David Manivtšuk ja Hardo Toots.

Medalile jõudsid noorematest veel Pärtel Palgi, Kaur Marten Olo ja Kristo Keero ning vanematest Märt Kuld, Robert Nemsitsveridze ja Martti Laube.

Teiseks tulnud EMÜ SK võistkonna parimad oma kehakaalus olid Kermo Kivioja, Uku Paul Tuuling ja Silver Tõgen. Paremikku jõudsid veel Kermo Mäesepp, Artur Andersalu, Kristjan Toots ning Ats Mitt.

Kolmanda koha vääriliseks maadlesid end Peipsiäärsed. Võistkonna parim oli Konstantin Krehhov ja medalivõitjateks osutusid Aleksander Lebedev, Aleksandr Artašov, Artjom ja Nikita Kozlov ning Vjatšeslav Artašov.

TÜ ASKst olid võitjad Rainer Grosberg ja Magnus Piirits, medalivõitja Ott Heliste ja noorematest võitja Uku Savi.

Tartumaa ML sai kaks medalit. Võitjana väljus mõõduvõttudest Kalmer Kukk ja teine oli Tanel Armi.

David Dutkin oli MK Koosa võistkonnas medalivõitja (2. koht).

Naistemaadluses sündis väiksem üllatus, sest Eesti naistemaadluse meiestervõistkond EMÜ SK jäi kokkuvõttes alla Peipsiäärsed klubi tüdrukutele. Peipsiäärsete võistkonda kuulusid Sofja ja Anastassia Kruglova, Melania Filipova, Maria Kozlova, Jekaterina Feljajeva ja Maria-Liisa Remets.

EMÜ SK hõrendatud koosseisuga tulid teiseks Maria Kilk ja Viktoria Vesso, kes oma kehakaalus võitsid. Anna Velychko oli teine.

TÜ ASKst võitid Anette Traks, Teele Lill (Tartumaa ML) oli teine.

Tartu Kalev/Englas noored osalesid ka vabamaadluse seerivõistluse «Eesti otsib olümpiavõitjaid» karikasarja kolmandal etapil ja olid taas finaalis. Seekord jäädi küll esikohata, kuid Daniel ja Artur Jeremejev said teise koha karika, täpsustas Press. Max Hristjuk ja Georg Kristerson andsid eduseisus olles vastastele võimalused ja olid samuti seekord väärt teist kohta.

Eeloleval nädalavahetusel löövad Tartumaa maadlejad kaasa Euroopa suurimal turniiril Tallinna Open, millest võtab osa pea 1500 sportlast 20 riigist.  Suurturniir viiakse läbi Rocca al Mare suurhallis ja maadeldakse kaheteistkümnel maadlusmatil. 28. märtsil on võistlustules kreeka-rooma maadlejad ja järgmisel päeval näitavad oma oskusi vabamaadlejad. Lisaks Euroopa riikidele on saabumas ka USA ja Kanada esindajad.

Press lisas, et Kalev/Englas klubis hakatakse pärast Tallinna Open turniiri tegelema põhjalikumalt ka vabamaadlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles