Lastefond katab haruldaste haigustega laste toetuseks Eesti kaardi müntidega

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigus võib olla haruldane, aga toetus ei peaks olema.
Haigus võib olla haruldane, aga toetus ei peaks olema. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

28. veebruari keskpäeval kaetakse nii Tartu Lõunakeskuses kui Tallinnas Ülemiste keskuses müntidega kahemeetrise läbimõõduga Eesti kaart, millele mahub ligi 2000 ühe-eurost münti.

Sel viisil püüab Tartu ülikooli kliinikumi lastefond pöörata avalikkuse tähelepanu haruldaste haiguste päevale ja raskeid haigusi põdevaile lastele.

Mündid kaartide katmiseks on annetanud head inimesed terve veebruarikuu mõlemas linnas. Kõik soovijad saavad münte juurde kinkida ka sündmuse ajal kohapeal.

Tartu Lõunakeskuses laotakse münte liikuvate Jetide ees, kus lastefondi vabatahtlike kõrval on kaarti ladumas osaühingu Eesti Metsameister tiim. Lisaks lõbustavad lapsi lastefondi maskott Mõmmik ning piraat ja printsess.

Ülemiste keskuses leiab mündikaardi ladumise aktsioon aset aatriumis.

«Eesti kaardi müntidega katmisega soovime mõista anda, et isegi kui me igaüks saame toetada vähesega, teeb see kokku väga suure summa ning see abi on abivajatele hindamatu,» selgitas lastefondi tegevjuht Sandra Liiv ettevõtmise ideed.

Rahvusvaheline haruldaste haiguste päev haruldasel kuupäeval, 29. veebruaril, koondab tähelepanu keskmesse need 6 kuni 8 protsenti rahvastikust, kes põevad harva esinevaid, raskeid ja enamasti kroonilise kuluga tõbesid.

Päeva tähistamiseks läheb reedel, 27. veebruaril kell 20 eetrisse ka haruldaste haiguste teemaline Kuldvillaku-erisaade, kus saatejuht Teet Margna esitatud temaatilistele küsimustele vastavad tunnustatud arstid. Erisaate võidusummad annetatakse lastefondile haruldaste haigustega laste abistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles