Tartu õpilased näitasid etlejate konkursil kõrget taset

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklik õpilasetlejate konkurss Tartus 2015.
Vabariiklik õpilasetlejate konkurss Tartus 2015. Foto: Katri- Ketlin Zolotova

Möödunud reedel Tartus peetud vabariiklikul õpilasetlejate konkursil jõudsid auhinnalistele kohtadele neli Tartu koolide õpilast.

Nooremas vanusegrupis (4.-6. klass) võitis Grand Prix Miina Härma gümnaasiumi viienda klassi õpilane Karl Kristjan Puusepp, kel on ka professionaalse teatri kogemus. Nimelt mängib noormees Vanemuise lavastuses "Fanny ja Alexander" Alexandri rolli. Puusepa juhendaja on MHG õpetaja Mari Maimre.

Keskmises vanuseastmes (7.-9. klass) saavutas 3. koha Tartu Kivilinna kooli õpilane Alex Savolainen, kelle juhendaja on kooli kirjandusõpetaja Annika Rebane. Samas vanuseklassis pälvis žürii eripreemia Variku koolis õppiv Denis Petrov, keda juhendab Ebe Tuvike.

Vanemas vanuseastmes (10.-12. klass) sai 1. koha Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Oliver Issak, kelle juhendaja on Tiina Pluum. Iga konkursil osaleja pidi esitama ühe luuletuse ja ühe proosapala. Esitada võis nii Eesti kui ka välisautorite loomingut.

Konkursi üks korraldajatest, Tartu Hansa kooli õpetaja Lea Sokman ütles, et kõik osalenud lapsed olid väga tublid. «Mina isiklikult jäin küll väga rahule ja tagasiside oli nii žüriilt kui osalejatelt väga positiivne. Isegi natuke naljakas, et sellist suurt konkurssi kunagi varem Tartus pole olnud,» ütles Sokman.

Sokmani sõnul on etluskonkursi tase olnud alati ühtlaselt kõrgel. «Sinna tuleb ikkagi vabariigi tuumik kokku ja nad on lihtsalt väga andekad lapsed,» lausus Sokman ning märkis, et kõrgeid kohti noppisid ka need õpilased, kes pole käinud kooliteatris ega näiteringis.

Etlejate konkurss sai alguse Eesti harrastusteatrite liidust üle kahekümne aasta tagasi. Seekord kuulusid žüriisse Maarja Jakobson (vabakutseline näitleja), Kristiina Oomer (Eesti Harrastusteatrite liidu tegevjuht), Lennart Peep (lavastaja), Tarmo Tagamets (Rakvere teatri näitleja), Anu Tonts (Vanemuise teatri dramaturg) ja Veikko Täär (vabakutseline näitleja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles