Heitlik ilm toob Peipsi jäässe iga päev muutusi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle foto Peipsi viletsatest jääoludest tegid Mustvee kordoni piirivalvurid eile kella poole ühe paiku päeval Kallaste lähedal. Piirivalvurid loodavad, et ka kõige uljamad kalamehed mõistavad seda fotot vaadates, miks on Kallastelt lõunasse jääval alal kehtestatud jääle mineku keeld.
Selle foto Peipsi viletsatest jääoludest tegid Mustvee kordoni piirivalvurid eile kella poole ühe paiku päeval Kallaste lähedal. Piirivalvurid loodavad, et ka kõige uljamad kalamehed mõistavad seda fotot vaadates, miks on Kallastelt lõunasse jääval alal kehtestatud jääle mineku keeld. Foto: Mustvee kordon

Kirglikke kalamehi on Peipsil ja Lämmijärvel tänavu vähem kui varem, sest jääolud pole just esimesel suurel järvel kiita. Reedest, kui poolsada kalameest jäi Peipsil lahvanduse taha lõksu, kehtivad uued piirangud, mis võivad muutuda päevapealt.

«Võrreldes möödunud aastaga on Peipsil kalamehi tunduvalt vähem,» rääkis Lõuna prefektuuri Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits. «Üks põhjus on kindlasti see, et Lõuna prefektuuri vastutusalal on jääleminek transpordivahenditega seni olnud keelatud.» Kalastajate täpset arvu on piirivalvuritel raske öelda, sest jalgsi järvejääle minnes pole kordonis kirjapanek kohustuslik. Ligikaudsete rehkenduste järgi on Peipsil päevas 400–500 ja Lämmijärvel paarsada kalameest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles