Mariupoli haiglad said tartlaste abiga ravimeid ja meditsiinitehnikat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupoli jõudnud Tartu abi.
Mariupoli jõudnud Tartu abi. Foto: MTÜ Eesti Pagulasabi

Läinud nädalavahetusel toimetas MTÜ Eesti Pagulasabi neljale Mariupoli haiglale kokku 10 777 euro eest vajalikke ravimeid ja meditsiinitehnikat. Haiglate toetamiseks eraldas raha Tartu linn.

Abisaadetis jõudis nelja Mariupoli haiglasse, sealhulgas linna erakorralise meditsiini haiglasse, mis võtab üldiselt esimesena vastu sõjategevuse tõttu kannatanud inimesi, teatas MTÜ Eesti Pagulasabi. Vajaminevate ravimite ja meditsiinitehnika nimekirjad koostasid haiglate arstid ise.

Saadetud ravimite seas oli erinevaid antibiootikume, põletikuvastaseid ravimeid ja valuvaigisteid, samuti saadeti suurtes kogustes lihtsamaid meditsiinivahendeid nagu kummikindad, süstlad, vatt ja side.

Vastavalt haiglate soovidele anti arstidele üle ka vererõhuaparaate, glükomeetreid ja kirurgilisi tööriistu. Ravimid ja meditsiinivahendid soetati Zaporižžja linnast.

Eesti Pagulasabi juhatuse liikme Kristina Kallase sõnul olid kohalikud arstid abi eest sügavalt tänulikud. «Sõjategevuse vahetus läheduses asuvate linnade haiglatel on praegu väga keeruline hakkama saada, kuna vigastatuid on palju, kuid raha vajalike arstimite ja meditsiinivahendite ostimiseks vähe,» rääkis Kallas.

27. jaanuaril sai ühing maailma tervishoiuorganisatsioonilt abipalve ning otsustati aidata. «Tartu linn tuli ideega kohe kaasa ja selle eest oleme neile väga tänulikud,» ütles Kallas.

Eesti Pagulasabi annab Ukrainas humanitaarabi juba läinud aasta oktoobrist, mil algas kolme organisatsiooni ühiskampaania.

Praegu kogutakse koostöös Tartu linnaga raha toiduabi viimiseks Donetski oblasti väiksematesse asulatesse, kus on esmavajalikust kõige enam puudus. Annetusi saab teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017 (SEB) või kampaanialehel www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles