Konguta kool paneb end proovile tehnoloogiavõistlusel

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta kooli 3. klassi õpetaja Elin Karuoja näitab õpilaste loodud mobiilirakendust, mis aitab tutvuda Konguta valla hoonete ajalooga.
Konguta kooli 3. klassi õpetaja Elin Karuoja näitab õpilaste loodud mobiilirakendust, mis aitab tutvuda Konguta valla hoonete ajalooga. Foto: Margus Ansu

Laupäeval leiab Tallinnas aset esimese üle-eestilise ProgeTiigri tehnoloogiakonkursi «Tuleviku õpperuum 2050» finaal. Õpilasvõistluse finaali pääses 250 noort nuputajat 90 tööga, nende hulgas Konguta kool viie projektiga.

Arvutianimatsiooni ja -mängu kategoorias võistlevad Konguta koolist kaks tööd: tüdrukute mäng «Interaktiivsed õunad kooliteel» ja poiste «Esimene koolipäev». Samuti on loonud õpilased tuleviku koolikella ning joonlauda asendava roboti, mis tõmbab lapse eest sirgjooni. Lisaks mobiilirakenduse, mis aitab tutvustada valla kultuuriväärtusega hooneid.

Võistluseks valmistumine algas juba mullu sügisel, kui maakondades olid eelvoorud. Neist võttis osa 220 meeskonda. Konguta kool esitas viis projekti, mis kõik pääsesid ka finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles