Peetri kogudus taastab oma koolimaja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastatav koolimaja asub Peetri kiriku taga. Detailplaneering näeb koolimaja juurde ette ka õpilaskodu.
Taastatav koolimaja asub Peetri kiriku taga. Detailplaneering näeb koolimaja juurde ette ka õpilaskodu. Foto: AS Kobras

Kaks aastat Õpetaja tänaval tegutsenud Tartu luterlik Peetri kool kavandab Narva mäel oleva ajaloolise koolimaja taastamist. Kooli direktor loodab restaureeritud õppehoones alustada tööd 2018. aastal.

Suure tõenäosusega võtab Tartu linnavolikogu oma selle nädala istungil vastu Narva maantee 104 krundi detailplaneeringu ning saadab selle avalikule väljapanekule. Planeeringu järgi tuleb Peetri kirikuga samal krundil olev vana hoone rekonstrueerida.

«Jah, sellised plaanid meil on,» kinnitas Peetri kooli direktor ja MTÜ Tartu Luterlik Peetri Kool juhatuse liige Tarvo Siilaberg. Tema sõnul on esimesel iseseisvusajal Peetri koolina ning nõukogude ajal keraamikatehasena tegutsenud hoone lagunenud.

«Ta on umbes kakskümmend aastat seisnud loodusjõudude meelevallas, aga hoone põhikonstruktsioonid on ikkagi ajale vastu pidanud,» ütles Siilaberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles