Pildid ja video: tartlaste jõulupuudest said tuleskulptuurid ja suur lõke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et jõulupuud ei jääks pühade järel majade vahele prügikastide kõrvale vedelema ja oma saatust ootama, paluti tartlastel juba kaheteistkümnendat korda viia oma kuused Anne kanali äärde. Eile ja täna valmistati neist tuleskulptuure.

Linlased võtsid üleskutset kuulda ning kanali äärde suurde hunnikusse oli laupäeva õhtuks kokku toodud sadu jõulupuid. Vahetult enne suure lõkke süütamist toodi puid üha juurde.

Mõni mees lohistas enda järel lõkkesse lausa kolme kuuske. Küsimusele, miks nii palju, vastas mees, et esimene puu viskas kohe okkad maha. Nii tuligi osta teine ja see pidas kenasti vastu. Kolmanda kuuse saatis lõkkesse heitmiseks kaasa aga sõber.

Kell 17 algaski tuleskulptuuride süütamine müstilise muusika saatel. Põletati neid ükshaaval, et kõik sadade kokku tulnud inimeste jaoks ikka ohutult mööduks. Oma etteaste tegid ka tuletantsijad ning ürituse lõpus pisteti tuli otsa suurele kuusehunnikule, mis põles praksudes ja kust kandus tuulega kaugele tulesädemeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles