Päästja: maja põles maha juba pärast südaööd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Meeksi vallas põles majja sisse neli meest.
Tartumaal Meeksi vallas põles majja sisse neli meest. Foto: Lõuna päästekeskus

Maja, kus hukkus neli meest, läks põlema ilmselt juba südaöö paiku, kinnitas Tartu Postimehele Tartumaa operatiivkorrapidaja Kalev Näär. Hommikul esimestena sündmuskohale jõudnud Räpina päästjail polnud kustutada enam suurt midagi. Hukkunutest jäid järgi üksnes luud.

Kui tavaliselt hakkavad koerad taevas tulekuma nähes haukuma ja rahutult käituma, siis üllataval kombel ei haukunud öösel Jõeperas ükski koer, kõneles Näär, kes rääkis juhtunust ka külaelanikega. Nii avastasidki umbes 250 meetri kaugusel asuva talu elanikud tulekahju alles täna hommikul. Selleks ajaks tõusis põlengupaigast veel vaid suitsu. Häirekeskusele helistasid nad kell 9.58.

Hukkunutest kaks olid selle maja elanikud, kolmas sama küla mees ja neljas tulnud külla kaugemalt. Eile õhtul võeti kõvasti viina ning korra puututi kokku isegi politseiga. Nimelt läksid meestest kolm sama küla ühte teise tallu külla, selle peremehele asi aga ei meeldinud ning ta kutsus välja politsei, rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Kui korrakaitsjad kohale jõudsid, teatas peremees aga, et külla tulnud võivad jääda, politsei võiks aga lahkuda. Külaelanikud nägid hukkunuid elusana viimati eile õhtul kella viie-kuue ajal.

Nääri sõnutsi on Jõepera tulekahju tänavune ohvriterohkeim Eestis. Sündmuskohal käis ka vallavanem ja valla sotsiaaltöötaja, kes rääkisid, et neil oli majaelanikega ka varem probleeme olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles